Psykisk vold
Psykolog i Horsens og Aarhus
Psykolog & Parterapeut Majbritt Bang
Universitetsuddannet Psykolog | cand.psych | Indehaver
Behandling for psykisk vold
Jeg tilbyder behandling til dig, som har været udsat for psykisk vold.
Samtaleterapi kan hjælpe dig med at genopbygge dit psykiske velvære og bearbejde de hændelser, du har været udsat for.
Hvad er psykisk vold?
Psykisk vold er en form for vold, der ikke altid er synlig, men som er lige så ødelæggende som fysisk vold. Psykisk vold indebærer ofte at du bliver kontrolleret og manipuleret af et andet menneske. Du kan også opleve at blive talt ned til eller blive truet. Er du udsat for psykisk vold, vil du ofte føle, at dette nedbryder dig både psykisk og følelsesmæssigt.
Vold i nære relationer
Psykisk vold kan forekomme i dine nære relationer, herunder i dit parforhold, i en familiær relation eller i relationer på din arbejdsplads. Psykisk vold kan forekomme alene eller sammen med andre former for vold; fysisk vold, seksuel vold, digital vold mv.
Ifølge lovgivningen er psykisk vold strafbart og uacceptabelt på lige fod med andre former for vold.
Svært at opdage tegnene på psykisk vold i starten
Tegnene på psykisk vold kan være svære at opdage, særligt i begyndelsen, da voldsudøveren i starten kan gøre brug af små løgne og tomme trusler, som med tiden udvikler sig til at blive mere voldsomme. Hvis du udsættes for psykisk vold, kan det være helt almindeligt at begynde at tvivle på dig selv og begynde at tro på det, du får fortalt af den anden. Voldsudøvere er ofte dygtige til at få skabt tillid og kontrol, så du hurtigt føler, at du kan stole på vedkommende.
- Kontrol, eksempelvis af tøjvalg, hvornår du må gå ud, hvad du må lave, og hvem du må ses med
- Overvågning af dine aktiviteter og/eller dine sociale medier
- Nedværdigende kommentarer eller kritik
- Trusler om vold eller skade
- Isolation fra dine venner og familie
- Løgne
- Manipulation, herunder gaslighting (at få dig til at tvivle på din egen oplevelse og virkelighedsopfattelse) og love-bombing (du bliver modtaget med overdreven kærlighed, beundring og opmærksomhed i et forsøg på at overvinde din tillid og kontrol)
- Chikane og stalking
- Skiftevis vrede og kærlighed fra voldsudøveren
Hvis du har levet i en psykisk voldelig relation, kan du opleve forskellige symptomer på at have været udsat for volden.
Nogle af de mest almindelige symptomer er følgende:
- Tvivl vedrørende dét, som du har været udsat for
- Lavt selvværd og/eller lav selvtillid
- Bekymringer om dit eget liv
- Selvkritiske tanker
- Følelse af skam
- Følelse af skyld
- Selvmordstanker
- Svært ved at mærke dine egne behov og/eller udtrykke egne behov
- Svært ved at mærke og stå fast på egne grænser
- Store følelsesmæssige og pludselige udsving – fra at være følelsesløs til enormt vred på få sekunder
- Koncentrationsbesvær
- Problemer med tillid og tilknytning til andre mennesker
- Problemer med intimitet og seksuelle relationer
Ligeledes kan du udvikle symptomer på forskellige psykiske lidelser såsom:
- Angst
- Depression
- PTSD
- Søvnbesvær
- Stress
Kan jeg modtage behandling, imens jeg er i en psykisk voldelig relation?
Lever du i en psykisk voldelig relation, som du har brug for hjælp og støtte til at komme videre fra, kan en psykolog være med til at hjælpe dig. Det kan være rart med ekstra støtte til at få lavet en plan for at bryde fri fra relationen, samtidig med at du støttes i den svære tid under og efter bruddet.
Rigtig mange, der har levet i en psykisk voldelig relation, oplever, at terapi har en gavnlig og positiv effekt på deres mentale helbred. Nogle har svært ved at modtage behandling lige efter, de er brudt ud af en psykisk voldelig relation, mens andre finder stor hjælp i at modtage behandling med det samme.
Uanset hvad dit behov er, er der intet der er rigtigt eller forkert. Du kan sagtens gå i i behandling, selvom det er længe siden, du har været udsat for vold. Det vigtigste er, at du selv er motiveret for og føler dig klar til at bearbejde dét, som du har været udsat for.
Psykolog i Horsens og Aarhus
Psykolog & Parterapeut Majbritt Bang
Universitetsuddannet Psykolog | cand.psych | Indehaver
Begynd din rejse mod ro og balance i dag
Det er vigtigt for mig at skabe en varm og tryg atmosfære. Tag kontakt nu og hør, hvordan jeg kan hjælpe dig videre.
Skriv endelig. Jeg svarer hurtigst muligt.
Hvordan kan jeg som psykolog hjælpe dig?
Som psykolog tilbyder jeg et trygt og tillidsfuldt rum, hvor du i dit eget tempo kan begynde at bearbejde de oplevelser, du har været igennem – særligt hvis du har været udsat for psykisk vold. Sammen arbejder vi på, at du langsomt genfinder kontakten til dine følelser, behov, grænser og værdier.
Hvad kan et terapiforløb hos mig indeholde?
Mit arbejde bygger på både traumeforløsende og recovery-orienterede metoder. Det betyder, at vi både ser på de hændelser, du har været udsat for, og samtidig arbejder med at styrke dig, så du føler dig mere robust og afklaret – både følelsesmæssigt og mentalt.
Få øje på de symptomer, der begrænser dig i din hverdag
Styrke dit selvværd og din selvtillid
Lære nye måder at håndtere tankemylder og følelsesmæssige reaktioner på
Behandle angst, depression eller andre psykiske belastninger
Arbejde med søvnproblemer
Mærke og udtrykke dine egne behov og følelser
Øve dig i at sætte sunde grænser
Genfinde tillid og opbygge sunde relationer igen
Når du starter i forløb hos mig, begynder vi med en snak om dine ønsker og forventninger. Det er vigtigt for mig, at terapien giver mening for dig, og at vi sammen tilpasser metoderne til netop din situation og dine mål.
Psykolog med erfaring
Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet. Desuden er jeg medlem af Dansk Psykolog Forening.
Jeg behandler en bred vifte af psykiske lidelser og problemstillinger som blandt andet stress, depression, angstproblematikker, arbejdsrelaterede problemstillinger, selvværdsproblematikker, spiseforstyrrelser, afhængighed, parforholdsproblemer, familieproblematikker, sorg- og krisereaktioner, svære relationer samt livskriser.
Jeg brænder for mit fag, og lægger stor vægt på at værne om kvaliteten i mit arbejde, og på at videreudvikle mig fagligt i form af kurser og videreuddannelsesforløb.
Jeg tilbyder individuel samtaleterapi til voksne, børn og unge samt parterapi og forældrerådgivning.
Fleksible tider
For at imødekomme en travl hverdag tilbyder jeg fleksible tider fra mandag til lørdag, inklusive aftaler efter kl. 16 og i weekenderne, uden ekstra omkostninger. På den måde er du ikke nødt til, at gå på kompromis med dit mentale helbred.
Jeg træffes bedst alle dage via kontaktformularen, sms eller e-mail og jeg vil kontakte dig snarest muligt samme dag. Jeg har telefontid hver dag fra kl. 12-13.
I min klinik i Aarhus og Horsens er din mentale sundhed min højeste prioritet. For at imødekomme en travl hverdag tilbyder jeg fleksible tider fra mandag til lørdag, inklusive aftaler efter kl. 16 og i weekenderne, uden ekstra omkostninger. På den måde er du ikke nødt til, at gå på kompromis med dit mentale helbred.
Jeg træffes bedst alle dage pr. e-mail eller SMS og jeg vil kontakte dig snarest muligt samme dag. Jeg har telefontid hver dag fra kl 12-13.